2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Rudeniškos Velykos arba Morkų pyragas su gaiviu pertepimu

Iš sostinės gyvenimo grįžusi į ramų, jaukų ir lėtą gimtojo miesto ritmą supratau, kaip seniai sukiojausi virtuvėje gamindama "kažką skanaus". Nuolatinis skubėjimas privertė gaminti normalius pusryčius, pietus ir vakarienę. Nuo pat ryto kartojusi, kad galbūt reikėtų kokį pyragą Velykoms iškepti, prisiruošiau tik vėlai vakare - šeima nuolat pritariamasi linksėjo. 
"Happiness is homemade"
Pristatau Jums nuostabų, drėgną, turtingą ir neriebiai skanų morkų pyragą!




Koks? Velykiškas, tikrai.
Kiek? Paskirkite 2-3h.
Iš kur? Paskutinį kartą matytas sauletavirtuve.lt
Biskvitai
280 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
600 g tarkuotų morkų
90 g kapotų lazdyno riešutų
50g kapotų graikinių riešutų
100 g kokoso drožlių
200 g rudojo cukraus
220 g saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai
Kremas
500 g trintos varškės
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
300 g plakamos grietinėlės  (36 % rieb.)
  1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  2. Atskirame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus lazdyno ir graikinius riešutus, kokoso drožles.
  3. KItame dubenyje maišyti aliejų su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti, turi gautis vientisa masė. Tada atsargiai įmaišyti miltų mišinį, jį pilti dalimis. Atsargiai įmaišyti morkų ir riešutų mišinį.
  4.  Tešlą padalinti į tris indus arba, jei turite vieną kepimo formą, į tris dalis ir kepkite vieną po kito. Siūlau matuoti ne "iš akies", jei norite tobulai vienodų biskvitų. Kepti 160C temperatūroje apie 30min.
  5. Kol biskvitai vėsta, ruošiame kremą. Trintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu, atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą grietinėlę, galima įlašinti citrinos sulčių, kremas bus gaivesnis.
  6. Ant lėkštės dedame pirmąjį biskvitą, tepame trečdalį kremo, dedame antrąjį biskvitą, vėl tepame trečdalį kremo, uždedame trečiąjį biskvitą ir aptepame likusiu kremu.
  7. Pyrago puošimas - jūsų kūryba. Nors pyragas skirtas Velykoms, neatsispyriau neseniai pirktomis saldžiomis širdelėmis, balto kremo pataluose jos atrodo nuostabiai!
  8. Šaldytuve ar vėsioje vietoje siūlau laikyti per naktį. O tuomet belieka mėgautis ir pavaišinti pyragu artimuosius!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą